מזגן חכם זהו אחד המוצרים הבסיסיים שמשתמשי בית חכם מחפשים. היום ישנם מספר פתרונות שלכל אחד יתרונות וחסרונות:
1. ברודלינק - זהו למעשה בקר IR פשוט שישלוט על כל מוצר שמתופעל ע"י שלט IR (מזגן, טלויזיה, מאווררים למיניהם וכ'ו). היתרון שלו שהמחיר שלו זול ושהוא יכול לשלוט על המון מכשירים שונים. החיסרון - הוא לא מאפשר מצב של "חיווי חוזר". משמע, אם תדליקו/תכבו את המזגן עם השלט, הסטאטוס של המזגן לא יתעדכן באפליקציה. זה חיסרון משמעותי למי שמסתמך על אוטומציות בבית החכם שלו.
2. סנסיבו - מוצר ייעודי למזגן. מאפשר שליטה מלאה על כל האופציות של המזגן. מציג חיווי טמפ' ולחות ומתחבר כמעט לכל פלטפורמות הבית החכם הפופולריות ישירות, כולל Smartthings. בשונה מהברודלינק, הוא כן מאפשר חיווי חוזר. החיסרון הוא המחיר היקר שלו.
3. סוויצ'ר - חברת סוויצ'ר שהייתה ידועה במתגי דוד המצוינים שלה, החלה להרחיב את ליין המוצרים והוסיפה לאחרונה לארסנל המוצרים שלהם גם את בקר המזגנים Switcher breeze. קיבלתי מסוויצ'ר את המוצר לסקירה ומחווית השימוש עד כה מסתמן שקם מתחרה פוטנציאלי לסנסיבו.
בקר המיזוג Switcher breeze מאוד דומה לסנסיבו עם כמה הבדלים משמעותיים - מחיר זול יותר ושליטה מקומית (אם נופל האינטרנט הוא עדיין ממשיך לעבוד). גם הוא מאפשר חווי חוזר, שליטה מלאה על כל פונקציות המזגן והתחברות לעוזרות הקוליות הפופולריות בשוק. החיסרון היחיד שהוא אינו מתחבר ישירות לפלטפורמת Smartthings אך במדריך הבא נסקור את המוצר ונראה כיצד ניתן לשלוט עליו בכל זאת בעזרת מתג וירטואלי של אלכסה.

הגדרה ראשונית
מהחוויה האישית שלי, החיבור הראשוני היה קל ופשוט וארך פחות מ-5 דקות. המוצר זיהה את השלט של מזגן התדיראן שלי במהירות וכל הפונקציות עבדו כמו שצריך. למי שלא בקיא ורוצה עזרה עם החיבור, ישנה חוברת הוראות מצורפת שמסבירה בפשטות מה השלבים הנדרשים לטובת חיבור המוצר לאינטרנט וכיצד ללמד אותו את שלט המזגן. הבקר מגיע עם דבק דו"צ לטובת הדבקה על הקיר אם יש צורך.

כמה דברים שיש לשים לב אליהם:
1. המכשיר דורש רשת Mhz 2.4 ולא יעבוד עם 5.
2. יש צורך בנקודת חשמל באזור קרוב למזגן על מנת לחבר את הבקר. קחו בחשבון שחשוב שהבקר יהיה קרוב למזגן (לא חייב צמוד) על מנת שיקלוט את האות מהשלט במידה ותשתמשו בו. אצלי הוא נמצא מול התרמוסטט במרחק של כמה מטרים בודדים ועובד מצוין.
למי שרוצה לצפות בסרטוני הדרכה:
תפעול המוצר
מי שכבר מכיר את מוצרי סוויצ'ר יודע שהממשק מאוד נוח ואינטואיטיבי. גם בSwitcher breeze הממשק מאוד דומה לשאר המוצרים ומאפשר לשלוט על הפונקציות הבאות:
1. הדלקה/כיבוי כולל עם טיימר
2. שליטה על חימום/קירור/אוורור וכמובן טמפ'
3. שליטה על תנועת התריס (לא על הכיוון שלו אלא על תנועה בלבד)
4. מהירות אוורור
5. היסטוריית שימוש
6. הדלקה בזמנים קבועים במהלך השבוע
7. הגדרה של כיבוי אוטומטי לאחר פרק זמן מסוים באופן קבוע
כל הפונקציות הנ"ל נשלטות מאפליקציית סוויצ'ר וגם עם העוזרות הקוליות של גוגל ואמאזון. בהמשך המדריך נפרט כיצד ניתן לשלוט גם דרך Smartthings.
מהחוויה האישית שלי, המוצר עובד מצוין. זמני התגובה מהירים, הבקר מזהה בקלות אם אני מדליק את המזגן מהשלט המקורי ומשנה את החיווי בצורה טובה באפליקציה. אפילו ניתקתי את האינטרנט כדי לאתגר אותו והוא אכן המשיך לעבוד כרגיל גם ללא וייפיי.
תאכלס, לא עדיף לקנות פשוט סנסיבו?
אמנם יש כמה פיצ'רים מעניינים לסנסיבו שחסרים בסוויצ'ר בריז, אבל לא לכל המשתמשים הם יהיו שימושיים. כיום היתרון של סנסיבו הוא שליטה מלאה במצב התריס של המזגן (אם יש), אפשרות להפעיל/לכבות את המזגן בהתאם למיקום המכשיר הסלולרי או לפי טמפרטורת / לחות החדר. אני לדוגמא פחות צריך את הפיצ'רים האלה מכיוון שאני עובד עם פלטפורמת Smartthings וגם ככה אני יכול לבצע את כל האוטומציות האלה בעזרתה. אך למי שהנושא קריטי עבורו, קיבלתי עדכון מחברת סוויצ'ר שפונקציית בקרת האקלים תיכנס בקרוב ויהיות ניתן לשלוט על המזגן בהתאם לטמפ' / לחות החדר.
היתרון המרכזי של סנסיבו הוא API נוח שמאפשר חיבור למערכות בית חכם רבות דוגמת Smartthings, הומקיט וכמובן גוגל ואלקסה של אמאזון. אבל, גם זה ניתן לפיתרון בSwitcher breeze בדרך הבאה:
איך לחבר את Switcher breeze לSmartthings?
לאחר התקנת אפליקציית סוויצ'ר וחיבור בקר המיזוג החדש שלנו, יש להוריד את אפליקציית אלקסה ולחבר אליה את הסקילים של סוויצ'ר וSmartthings. בשלב הבא, נצטרך ליצור מתג וירטואלי חדש באפליקציית Smartthings. כדי לעשות זאת, נצטרך לוודא תחילה שיש לנו חשבון Samsung ואפליקציית Smartthings מותקנת.
מה זה מתג וירטואלי ואיך יוצרים אחד כזה?
מתג וירטואלי הוא למעשה מתג "לא אמיתי" שאתם יוצרים בSmartthings והוא מזוהה גם באלקסה. כך, ניתן להגדיר דרך אפליקציית אלקסה מה קורה כאשר המתג במצב ON ומה קורה שהמתג במצב OFF. לדוגמא, מכיוון שהSwitcher breeze מתחבר לאלכסה, אני יכול להגדיר רוטינה באלכסה שכאשר המתג הוירטואלי שיצרנו פתוח אז הSwitcher breeze נדלק. כך, כל פעם שנדליק את המתג הוירטואלי דרך אפליקצית Smartthins אז המזגן ידלק.
איך יוצרים את המתג?
בעזרת Device handler (DH) שמישהו יצר. צריכים להתקין את הDH בSmartthings ואז תהיה לנו את האפשרות ליצור מתגים וירטואליים.
תחילה צריכים להיכנס לממשק הוובי של Smartthings שיאפשר לכם להוסיף Device handler בכתובת הבאה (וודאו שיש לכם משתמש Samsung) –
לחצו על לשונית My device handlers

לחצו על Add one או בצד ימין למעלה על Add new device handler

בחרו בלשונית From code

והדביקו את הטקסט מהעמוד הבא בחלונית - https://raw.githubusercontent.com/bjpierron/SmartThings-Alexa/master/devicetypes/bjpierron/simulated-alexa-switch.src/simulated-alexa-switch.groovy
לאחר שהדבקתם את הטקסט, רדו לתחתית העמוד ולחצו Create

לאחר מכן לחצו על Publish

זהו. התקנתם את הDevice handler. עכשיו ניתן ליצור את המתג הווירטואלי שרצינו.
יאללה, איך עושים את זה?
כנסו ללשונית My devices
לחצו על New Device

מלאו את השדות הבאים:
בשדה Name – שם המתג שאתם רוצים. בדוגמא שלנו נקרא לו virtual switch
בשדה Device handler network ID רשמו virtual switch (בפעם הבאה שתיצרו מתג וירטואלי נוסף, תצטרכו לרשום virtual switch 2 וכך הלאה...)
בשדה Type תצטרכו לבחור simulated alexa switch
בשאר השדות עשו כפי שמופיע בתמונה מטה

לחצו Create בתחתית העמוד וזהו, יצרתם את המתג הוירטואלי. כנסו לאפליקציית אלקסה וודאו שהמתג הוירטואלי שיצרתם זוהה.
כעת, צרו רוטינה שכאשר המתג נדלק הסוויצ'ר בריז נדלק גם כן והפוך – שהמתג נכבה הסוויצ'ר בריז יכבה.

זהו, יש לכם שליטה על המזגן שלכם. ניתן לעשות מתג דומה ששולט על קור/חום, עוצמת אוורור וכ'ו.
אהבתם את הסקירה והמדריך שלנו? הירשמו כמנויים לאתר או הצטרפו לקבוצת הפייסבוק שלנו
בנוסף קבלו מחיר מיוחד של 165 ש"ח בלבד כולל משלוח למשך 3 ימים מפרסום הפוסט.
Komentáře